Άσπρο ή Μαύρο ( ; )


Ισορροπία! Όλα είναι ισορροπία. Μία αλλεπάλληλη εναλλαγή ανάμεσα στο καλό και το κακό, το άσπρο και το μαύρο. Θα καταλάβαινες άραγε το ένα αν δεν υπήρχε το άλλο; Σημασία έχει να βρεις τι θέλεις περισσότερο. Το άσπρο ή το μαύρο; 
Το αγαπάς το άσπρο. Δεν μπορεί να μη το αγαπάς. Αλλά έχεις και τα σκοτάδια σου. Σκοτάδια που τα αντέχουν μόνο λίγοι. Κι όταν αντέξεις κι εσύ τα δικά τους φτιάχνετε ένα φως πολύ αλλιώτικο. Είμαστε γεμάτοι λάθη κι ελαττώματα. Μα όταν "ανάψεις" εκείνο το φως, ποιος νοιάζεται! Αν πιάσεις το νήμα γερά απ' την αρχή του, ας μπλέκεται κι ας κουβαριάζεται. Αν δεν σκεφτείς να το κόψεις μπορεί και να καταφέρεις να φτάσεις στην άκρη. Θα τα καταφέρεις! 
Κι είναι κι εκείνοι που δε το αντέχουν αυτό το φως ή απλά τους νικάει ο χρόνος και δεν προλαβαίνουν. Αυτοί που χάνεις και παλεύεις να αντικαταστήσεις ή να αποδεχθείς την απώλεια έστω... Χρόνια ολόκληρα παλεύεις. Κι άλλοι πάλι που σε άφησαν μ' ένα ξαλάφρωμα κι ένα ουφ, λες και μόνο η ιδέα ότι υπήρχαν εκεί γύρω σε πλάκωνε σαν ογκόλιθος.
Αν με ρωτάς, νομίζω πως φτιαχνόμαστε από όνειρα. Και τα όνειρα φτιάχνουν ουρανούς, ήλιους, αστέρια και ουράνια τόξα. Κι αν πάλι με ρωτά αν μπορείς να πετάξεις, θα σου πω ότι μπορείς! Κι είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που ανοίγεις την καρδιά σου και τους χώρας όλους. Και τους "καλούς" και τους "κακούς". Και τότε γίνεσαι ελαφρύς σαν πούπουλο κι άνοιγες τα φτερά σου μέχρι όσο φτάνουν. Γιατί τα φτερά τα έχεις. Δεν κόβονται ούτε τσακίζονται. Μην ακούς τι λένε! Απλά να, είναι φορές που θα είναι αδύνατο να σηκώσουν το βάρος σου. Για λίγο, για πολύ... για όσο χρειαστεί! Ο χρόνος είναι λίγος μα είναι όλος δικός σου. 
Κι από πάντα αναρωτιόμουν πότε είναι η πιο σωστή στιγμή να σου συμβούν τα πράγματα. Πότε μπορείς να τα αντιμετωπίζεις καλύτερα; Πότε σου αφήνουν τις λιγότερες πληγές; Μα συνέχεια αλλάζω γνώμη...
Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται σαχλά ή και παιδιάστικα, αυτή είμαι ξέρεις! Μια πεισματικά μικρή Μεγάλη, αισιόδοξη σε έναν κόσμο πεισματικά απαισιόδοξων, που δε θέλει να αλλάξει ποτέ. 
Τι νόημα έχει να 'σαι κάτι που 
ξεκινά με τη λέξη "απαίσιο";

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις