Awkward (!)



Είμαστε πολύπλοκα συστήματα ξέρεις. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απόλυτης σιωπής μπορεί να έχουμε σκεφτεί χίλια διαφορετικά πράγματα. Οι χειρότερες σιωπές, βέβαια, είναι αυτές που δημιουργεί η αμηχανία. Εκείνες οι στιγμές που μια κοιτάς τον ουρανό και μια το πάτωμα προσπαθώντας να βρεις κάτι να πεις ή περιμένοντας κάτι να ακούσεις. Κι είναι κι εκείνη η φωνή που σου λέει "Έλα πες κάτι έξυπνο." αλλά δε σε πείθει. Και τελικά δε λες τίποτα. Ή ακόμα χειρότερα λες κάτι αδιάφορο, όπως "Ωραίο καιρό έχει σήμερα."... Και μετά αναρωτιέσαι "Μα τι σκεφτόμουν τέλος πάντων;".
Είμαι απ' αυτούς που τους αρέσει να μιλάνε. Αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολο. Γιατί το ξέρεις ότι οι κουβέντες που δημιουργεί η αμηχανία είναι από αστείες μέχρι τραγικές. Δεν είναι απαραίτητο ότι δεν έχεις τι να πεις. Απλά σε πιάνει μια μανία να φανείς πολύ τέλειος και τελικά καταλήγεις με μαθηματική ακρίβεια να φαίνεσαι πολύ χαζός. Σκέτη αηδία η αμηχανία; Ναι, σκέτη αηδία.
Εδώ που τα λέμε το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις πότε και πώς ακριβώς ξεκινάει. Είναι σαν κάποιος να σου πατάει ένα κουμπί και ξαφνικά ενεργοποιεί στο κεφάλι σου έναν μηχανισμό που σου λέει "Ώπα, εδώ κάτι γίνεται.". Και εννοείται ότι αυτό το "κάτι" προσπαθείς να το αφήσεις ελαφρώς απροσδιόριστο. Γιατί μεταξύ μας το φοβάσαι αυτό το "κάτι". 
Κι έτσι απ' το πουθενά αρχίζουν και ενεργοποιούνται όλοι αυτοί οι "υπέροχοι" μηχανισμοί αυτοπροστασίας. Σου κόβεται η μιλιά, αποστρέφεις το βλέμμα σου από αυτό που στην πραγματικότητα θες να κοιτάξεις... Και μετά αναρωτιέσαι "Γιατί με μπλοκάρεις τόσο πολύ;". Καλά όχι ότι δεν την ξέρεις την απάντηση. Αλλά την αφήνεις και λίγο να αιωρείται. Γιατί κατά βάθος αισθάνεσαι ότι μπορεί να 'ναι και "επικίνδυνο" να παραδεχτείς στον εαυτό σου αυτό που συμβαίνει. Ε ναι, δεν είμαστε κι όλοι στη θέση να τολμάμε να εκτεθούμε στους άλλους. 'Η και στον εαυτό μας. Και ο καιρός περνάει μέσα από ένα κύκλο συναναστροφών με καταπιεσμένα αισθήματα και κουβέντες που δε θα αφήσουμε να εκδηλωθούν ποτέ.

Τελικά, ίσως και να 'χει δίκιο η αδερφή μου 
όταν μου λέει ότι κάνω σαν να 'μαι 5 χρονών.
Έτσι κάνω...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις