Free hugs (!)

Ωραίο πράγμα οι αγκαλιές! 
Κι όταν σημαίνουν κάτι, ακόμα καλύτερο!


Πολλοί τείνουν να πιστεύουν ότι το πώς αγκαλιάζεις ή ακόμα και μόνο το αν αγκαλιάζεις κάποιον σημαίνει κάτι βαθύτερο. Μάλλον όμως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι το ακούμπισμα. Και τελικά το μέγεθος της αγκαλιάς δείχνει το μέγεθος της ανάγκης αυτής και όχι του συναισθήματος, που μπορεί και να μην υπάρχει εδώ που τα λέμε.
Αν το καλοσκεφτείς βρισκόμαστε σε μια εποχή απόλυτης μοναχικότητας. Περιτριγυριζόμαστε από πολλούς άλλους ανθρώπους, κοντινούς ή και όχι! Συναναστρεφόμαστε μα συχνά είμαστε μόνοι. Δεν είναι ότι δε νοιάζεσαι, ότι δε νιώθεις, ότι δεν συμπονάς. Είναι ότι δεν έχεις το κουράγιο να φύγεις από σένα, να χάσεις τον έλεγχο, να ξεφύγεις απ' την πεπατημένη σου. Ενώ έχεις την άνεση να ανοίξεις τα χέρια σου δεν έχεις το θάρρος να ανοίξεις την καρδιά σου. Ξέρεις, έχω συναντήσει πολλών ειδών φόβους στους ανθρώπους. Τον φόβο μη σε χάσουν, τον φόβο μήπως δεν είναι επαρκείς, τον φόβο μη τους χάσεις και ίσως δεν αντέξεις... φόβοι καλυμμένοι και κρυμμένοι και ξανά και πάλι... 
Μα οι αγκαλιές τους παίρνουν τους φόβους. Για λίγο ίσως... μα τους παίρνουν! Τους ακουμπάς για λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα πάνω στους ώμους του άλλου χωρίς τους του φορτώνεις εκεί. Απλά τους ξεφορτώνεις λίγο απ' τους δικούς σου. Και μετά οι αγκαλιές δημιουργούν κι αισθήματα. Στιγμιαία ίσως... μα δημιουργούν! Συμπάθεια, συμπόνοια, έγνοια, οίκτος... Λύπηση για το μέγεθος μίας ανάγκης που αφήνεις τόσο άτσαλα να φανεί πριν την ξανακρύψεις. Άσχημο συναίσθημα ο οίκτος, σχεδόν ταπεινωτικό. Προτιμώ να σε μισώ παρά να σε λυπάμαι! Κι εσύ το ίδιο για μένα!
Η αγκαλιά είναι ο τρόπος να ανοιχτείς χωρίς να αφεθείς. Να δώσεις και να πάρεις αγάπη χωρίς να αγαπάς. Να ξεκουράσεις χωρίς να κουραστείς. Να "ξεφοβηθείς" χωρίς να απαλλαγείς από τους φόβους σου. Να έχεις παρέα χωρίς να σταματήσεις να είσαι μόνος.

Σκέφτηκες όμως ποτέ να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου;
Ίσως αυτή η αγκαλιά θα ήταν πιο ειλικρινής και ανώδυνη απ' τις υπόλοιπες.
Στο τέλος τέλος αυτός ο εαυτός σου μένει ό,τι και να γίνει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις