"Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος"!

Ξυπνάς το πρωί ανοίγεις τα μάτια και χαίρεσαι που ξεκινάει μια νέα όμορφη μέρα. Σηκώνεσαι, ανοίγεις το παράθυρο και κοιτάς τον ουρανό. Είτε φαίνεται ο ήλιος είτε τα σύννεφα τον κρύβουν είναι μια όμορφη μέρα. 
Ανοίγεις την πόρτα και βγαίνεις στο δρόμο. Βλέπεις ανθρώπους χαμογελαστούς να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Κι εσύ εκεί πηγαίνεις και χαίρεσαι γι' αυτό. Άλλωστε σ' αρέσει πολύ αυτό που κάνεις. Καλημερίζεις τους περαστικούς σαν να τους ξέρεις από καιρό και συνεχίζεις το δρόμο σου μέχρι να φτάσεις.
Μπαίνεις μέσα και βλέπεις και πάλι ανθρώπους χαμογελαστούς και πρόσχαρους. Κανείς δεν σκέφτεται άσχημα εδώ όπως και πουθενά αλλού σ' αυτόν τον όμορφο κόσμο. Ο ένας ενδιαφέρεται για τον άλλο και τον βοηθά με χαρά να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Ούτε ίχνος ανταγωνισμού και φθόνου. Γιατί αυτός ο κόσμος δεν χωράει κακία. Δεν χωράει υποκρισία ούτε επιφύλαξη. Γιατί όλοι είναι αληθινοί και καλοπροαίρετοι.
Τελειώνεις και γυρίζεις στο σπίτι. Δεν νιώθεις καθόλου εξαντλημένος. Κι έχεις με τόσα όμορφα πράγματα ακόμα. Βρίσκεις κοντά σου τους αγαπημένους σου να σε υποστηρίζουν και να μη σε αμφισβητούν. Να είναι χαρούμενοι όπως κι εσύ μόνο και μόνο που είσαι εκεί.
Και η μέρα τελειώνει και έρχεται η ώρα να κοιμηθείς και να ονειρευτείς πόσο υπέροχη είναι η ζωή σου σε αυτόν τον όμορφο κόσμο. Κι ανυπομονείς να ξημερώσει γιατί μια καινούρια μέρα έρχεται κι ο κόσμος είναι εκεί και σε περιμένει. 
Και σκέφτεσαι... μακάρι ο κόσμος να ήταν έτσι. Μήπως όμως τελικά αυτό είναι στο χέρι σου;

Σχόλια

  1. πάντα η αισιοδοξία και η ελπίδα κρύβεται βαθιά μέσα στην ψυχή μας κι εκεί πρέπει να ψάξουμε για να τη βρούμε...πάντα η αισιοδοξία έρχεται με έναν καλό λόγο, με ένα χαμόγελο με μια ευχάριστη σκέψη, με ένα ταξίδι του μυαλού στης φαντασίας τα μονοπάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασες το χιόνι!! Μέρες σαν και αυτή που το χιόνι πέφτει εγώ παρατήρησα, πολλούς μαζί με μένα να χαμογελούν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως μακάρι να ήταν έτσι...
    Τώρα που είναι κλίμα Χριστουγέννων ίσως και να βιώσουμε έτσι τον κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Xrusafh, θα διαφωνίσω. Ευτυχώς που ο κόσμος μας δεν είναι έτσι! Γιατί αν ήταν έτσι, εμείς για τι θα παλεύαμε; Ποιος θα ήταν ο στόχος μας; Ποιος θα ήταν ο λόγος να υπάρχουμε, αν είχαμε φτάσει την τελειότητα; (αν και προσωπικά δεν πιστεύω στην τελειότητα). Πάντα οδεύουμε προς το καλύτερο, παραμένοντας όμως ρεαλιστές/στριες.

    Καλό βραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mporei o kosmos mas na min einai etsi alla einai sto xeri mas na ton vlepoume etsi... I oso mporoume pio konta se afto... Afto einai pou diaxwrizei tous anthrwpous... Alloi exoun ta panta kai gkriniazoun oli mera kai alloi sterountai polla kai einai evgnwmones kai eutuxismenoi... Sto xeri mas einai pragmati...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα στο χέρι μας είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μα έχουμε μπει πια σε άλλα καλούπια και δε τα σπάμε εύκολα όχι γιατι δε θέλουμε μα δε ξέρουμε πια πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ήταν μια δύσκολη μέρα η σημερινή.. και είχα την τύχη λίγα λεπτά πρίν τελειώσει να περάσω μια "βολτίτσα" από εδώ και να σε διαβάσω..

    άξιζε.. η μέρα μου τελικά είχε και κάτι όμορφο..

    Σε ευχαριστώ και καλώς σε βρήκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να μην είναι όλος μας ο κόσμος έτσι όμως μπορεί να γίνει ετσι η καθημερινότητα μας, ο δικός μας μικρόκοσμος...Αρκεί να το θελήσουμε. Πολύ όμορφο κείμενο παρόλαυτα, με έκανε να ξεκινήσω την ημέρα μου με χαμόγελο. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Γέννησή Του ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή γεμάτη αλήθεια και φως.
    Καλές Γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Μίλα ψιθυριστά! Κάποιος ονειρεύεται....

Δημοφιλείς αναρτήσεις