Δεν είμαστε άνθρωποι (!)

Larry Carlson (Αφηρημένη τέχνη)
Δεν είμαστε άνθρωποι. Είμαστε όνειρα, αισθήσεις, μέλη διαμελισμένα και φορεμένα στην ψυχή μας. Σώματα κενά, μορφές αλλοιωμένες... Μουντζούρες σε χαρτί. Άμορφες μα τόσο αληθινές, τόσο αυθεντικές. Χρωματιστές γραμμές σε λευκό καμβά. Ζωντανοί κι ελεύθεροι. 

Δεν είμαστε άνθρωποι εμείς. Είμαστε αυτό που πρέπει να υπάρχει τα παραπάνω το ανώτερο. Μια τραγική ιδέα που δεν την υποστήριξε ποτέ κανείς, μόνο κάποιος τρελός που τόλμησε να την ξεστομίσει. Κι εμείς τρελοί τον ακολουθούμε γιατί δεν είμαστε άνθρωποι. 

Μυαλά τρελά, ψυχές καθαρές και όνειρα μεγάλα. Αυτό είμαστε μεγάλα όνειρα. Ζωή... Μόνο μεγάλα όνειρα ακολουθούν τη ζωή. Κι εμείς ακολουθούμε τα όνειρα, τρέχουμε πλάι στη ζωή. Την προλαβαίνουμε και την κερδίζουμε. Ζούμε μέχρι το τέλος... Γιατί; Γιατί δεν είμαστε άνθρωποι.

Κι όλα αυτά θα τολμούσε να τα ξεστομίσει μόνο κάποιος τρελός που είχε ξεχάσει ότι ζει σε κόσμο λογικών. Και αλήθεια θα παρακαλούσα να είμαι όλα αυτά. Γιατί στην πραγματικότητα αυτοί που "δεν είναι άνθρωποι" είναι όλα αυτά που έπρεπε να είναι οι "αληθινοί" ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Σχόλια

  1. Ζούμε μέχρι το τέλος με την τρελή ιδέα πως θα καταρθώσουμε να αγγίξουμε τα όνειρα μας.
    Γιατί τα όνειρα είναι ελπίδες και στόχοι.Είναι το κίνητρο της ζωής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πραγματικότητα το κίνητρο της ζωής είναι η ίδια η ζωή. Είναι η αρχή και το τέλος. Ζούμε για να κυνηγάμε όνειρα και χίμαιρες και ονειρευόμαστε για να ζούμε. Η ελπίδα γεννά και γεννιέται από τη ζωή. Και τελικά παλεύουμε για όνειρα αλλά μήπως κι ότι ζούμε είναι όνειρο; Αν κάθε βίωμα υψωθεί σε όνειρο η ζωή είναι τρελή. Ποιος είπε ότι ζούμε κυνηγόντας όνειρα; Γιατί να μην κυνηγούν και τα όνειρα εμάς; Σε αυτή την περίπτωση θα ιδωθούν όλα ιδανικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφο..αληθινό μέσα στην φανταστική πραγματικότητά του.Σκληρό και τρυφερό δίπλα-δίπλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πραγματικότητα είναι σκληρή μα εμείς και τα όνειρά μας τόσο αληθινά και ιδανικά που γίνονται ακόμα περισσότερο σκληρά για να την πολεμήσουμε! Οπλιζόμαστε και εξοπλιζόμαστε καθημερινά με όνειρα και ελπίδες για να βγούμε σε μια μάχη με την ίδια τη ζωή... Μια μάχη άνευ προηγουμένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Μίλα ψιθυριστά! Κάποιος ονειρεύεται....

Δημοφιλείς αναρτήσεις